Státní pokladna z pohledu využití informačních systémů - Novotná, Lenka (2014)
Práce shrnuje vývoj Státní pokladny v prostředí České republiky. Zaměřuje se především na budování nové státní pokladny a nově vznikající systémy, které státní pokladnu zaštitují. V neposlední řadě se práce zabývá zcela novou aplikací od MFČR - Monitor, na základě které je možné dohledat informace od plnění rozpočtu státu, přes hospodaření krajů a obcí až po účetní závěrky obecních podřízených příspěvkových organizací.