Financování a účetnictví neziskových organizací v konkrétních podmínkách občanského sdružení Silueta - Macíková, Nela (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účtování, financování a hospodaření nestátních neziskových organizací v konkrétním případě občanského sdružení Silueta. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je věnována obecné charakteristice neziskových organizací, jejich postavení ve společnosti, účetnictví a financování. Neopomenutelnou součástí teoretické části je i zmínka o rekodifikaci soukromého práva a dopadech na nestátní neziskové organizace. V praktické části je zpracována analýza hospodaření občanského sdružení Silueta v letech 2011-2013.