Financování a účetnictví neziskových organizací v konkrétních podmínkách občanského sdružení Silueta - Macíková, Nela; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účtování, financování a hospodaření nestátních neziskových organizací v konkrétním případě občanského sdružení Silueta. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je věnována obecné charakteristice neziskových organizací, jejich postavení ve společnosti, účetnictví a financování. Neopomenutelnou součástí teoretické části je i zmínka o rekodifikaci soukromého práva a dopadech na nestátní neziskové organizace. V praktické části je zpracována analýza hospodaření občanského sdružení Silueta v letech 2011-2013.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses