Postupy a zabezpečení v případech zneužívání vybraných druhů elektronického bankovnictví - Abu Dayeh, Christián (2014)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou různé metody zneužívání elektronického bankovnictví a možnosti jeho zabezpečení. Úvodní část stručně popisuje historický vývoj a sou-časnou právní úpravu elektronického bankovnictví, včetně vymezení určitých problematických pojmů. Součástí této části je rovněž popis prostředků vzdáleného přístupu k elektronickému bankovnictví, který zároveň dává základní představu o současných možnostech dálkové komunikace s bankou. Následuje analýza různých způsobů a praktických forem zneužívání vybraných druhů elektronického bankovnictví, kde se práce snaží o komplexní pokrytí této roztříštěné problematiky. Tato část je zaměřena zejména na zneužívání v oblasti platebních karet a v oblasti internetového bankovnictví. V poslední části pak bakalářská práce vymezuje různé možnosti zabezpečení a předcházení zneužívání za současného poskytnutí možných navrhovaných řešení problému. Otázka odpovědnosti za zneužití je řešena v samotném závěru práce. Cílem této práce je souhrnné vymezení různých možností zneužití některých prostředků vzdáleného přístupu a rovněž pokrytí problematiky zabezpečení platebních karet a internetového bankovnictví včetně poskytnutí určitého možného řešení.