Životní pojištění a jeho role při řešení potřeb lidí ve stáří - Hübner, Ondřej; Radová, Jarmila; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problémem tvoření rezervy pro důchodový věk lidí. K vytvoření rezervy bude použito životní pojištění v určitých formách, důchodový systém České republiky včetně všech jejích pilířů a navržení jiných alternativ. V teoretické části bude provedena charakteristika forem životního pojištění a určení vhodné formy pro tvoření rezervy. Dále pak charakteristika všech tří pilířů podle reformy, která nabyla platnosti 1.1.2013. V praktické části je navázáno na teoretickou část s akcentem na vytvoření vzorových modelů tvoření rezervy pro určité typy lidí za pomocí důchodové politiky státu a investičního životního pojištění. Výsledkem by pak mělo být srozumění s těmito produkty a určení optimální možnosti, jak si vytvořit rezervu na stáří.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses