Outsourcing účetnictví - Richtáriková, Paulína (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku outsourcingu. Podává o ní komplexní obraz se zaměřením zejména na zpracování účetnictví. V prvních kapitolách objasňuje tento pojem a pojmy s ním související, uvádí jeho hlavní výhody a nevýhody a zasazuje proces outsourcingu do prostředí českého práva. Zároveň provádí čtenáře celým procesem uzavření outsourcingové smlouvy, od uvedení důvodu proč takovou smlouvu vůbec uzavřít přes výběr partnera až po samotný podpis smlouvy, případně ukončení spolupráce. Na závěr práce je uveden praktický příklad, který nabízí pohled na jeden z možných průběhů spolupráce.