Finanční analýza podniku HANÁK NÁBYTEK, a.s. - Sadílek, Matěj; Mikan, Pavel, 1963-; Přeučil, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza podniku HANÁK NÁBYTEK, a.s." je na základě veřejně dostupných informací za pomoci nástrojů finanční analýzy zhodnotit vývoj finanční situace společnosti v letech 2008 -- 2012. V teoretické části práce jsou uvedeny základní informace o finanční analýze a popis jejích jednotlivých nástrojů včetně postupu výpočtu. Tyto postupy jsou v části praktické aplikovány na vybraný podnik a získané hodnoty jsou okomentovány. V práci je využito horizontální a vertikální analýzy, bilančních pravidel, analýzy rozdílových a poměrových ukazatelů, pyramidového rozkladu, ekonomické přidané hodnoty, bonitních a bankrotních modelů a mezipodnikového srovnání. Získané poznatky jsou shrnuty a zhodnoceny ve stručném závěru.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses