Trh pojištění motorových vozidel - Růžička, Jan (2014)
Tématem bakalářské práce je popsání pojištění motorových vozidel v České republice zahrnující pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a havarijní pojištění. Pomocí práce možné se zorientovat v pojištění automobilů a porozumět jednotlivým aspektům s ním spojených. V první části je popsáno povinné pojištění odpovědnosti, druhá část práce se zabývá dobrovolným havarijním pojištěním a jeho možnými variacemi společně s produkty doplňkového připojištění a v poslední části jsou pomocí dvou fiktivních osob srovnávány nabídky jednotlivých pojišťoven pro dva modelové příklady s následným výběrem nejoptimálnějšího pojištění od určité pojišťovny na základě pravděpodobného rozhodování použitých figurantů.