Trh pojištění motorových vozidel - Růžička, Jan; Gruber, Petr, 1948-; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tématem bakalářské práce je popsání pojištění motorových vozidel v České republice zahrnující pojištění odpovědnosti z provozu vozidla a havarijní pojištění. Pomocí práce možné se zorientovat v pojištění automobilů a porozumět jednotlivým aspektům s ním spojených. V první části je popsáno povinné pojištění odpovědnosti, druhá část práce se zabývá dobrovolným havarijním pojištěním a jeho možnými variacemi společně s produkty doplňkového připojištění a v poslední části jsou pomocí dvou fiktivních osob srovnávány nabídky jednotlivých pojišťoven pro dva modelové příklady s následným výběrem nejoptimálnějšího pojištění od určité pojišťovny na základě pravděpodobného rozhodování použitých figurantů.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses