Transformace výsledku hospodaření na základ daně z příjmů - Svobodová, Petra (2014)
Bakalářská práce znázorňuje princip transformace účetního výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob. Teoretická část práce vymezuje položky, o něž je nejčastěji upravován výsledek hospodaření běžným podnikatelským subjektem za účelem stanovení daňové povinnosti. Jedná se zejména o vyloučení daňově neuznatelných účetních nákladů a nezdanitelných účetních výnosů, využití daňových odpočtů a slev na dani. V praktické části je princip transformace výsledku hospodaření demonstrován na příkladu fiktivní účetní jednotky s následným vyplněním daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob.