Odložená daň v českém účetnictví - Fořtová, Lucie (2014)
Bakalářská práce má za cíl přiblížit a vysvětlit čtenáři problematiku odložené daně. Zaměřuje se na české účetnictví a opírá se o české účetní a daňové předpisy. Práce se zabývá nejpodstatnějšími problémy, které se týkají odložené daně. Nejprve dochází k vysvětlení vzniku odložené daně a jejímu vývoji během let. Dále je přiblíženo účtování, výpočet a tituly vedoucí ke vzniku odložené daně. V závěru se práce zaměřuje na vykázání odložené daně v účetních výkazech. Celá práce je doplněna o příklady, které podporují výklad celé problematiky.