Účetní výkaznictví neziskových organizací a jeho vztah k externím uživatelům - Navrátil, Jakub (2014)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat současný stav regulace účetnictví nestátních neziskových organizací. Finanční výkazy představují nástroj podporující důvěryhodnost a transparentnost, tedy klíčové atributy těchto organizací. Autor se pokusí zjistit, zdali je současná podoba účetních výkazů uspokojivá zejména pro externí uživatele těchto účetních informací. V závěru práce se pokusím najít případné nedostatky. Pro ty bude pak nastíněno možné řešení a rady pro zlepšení.