Finančná analýza spoločnosti EUTIT s.r.o. - Kontuľová, Dominika; Slunčík, Peter; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu podniku EUTIT s.r.o. v rokoch 2008 -- 2012 a porovnať podnik s odvetvím na základe verejne dostupných informácií. V teoretickej časti sú popísané metódy a postupy výpočtov jednotlivých ukazovateľov finančnej analýzy ako horizontálna a vertikálna analýza, bilančné pravidlá, pomerové a rozdielové ukazovatele, ekonomická pridaná hodnota, bonitné a bankrotné modely, spider analýza. Praktická časť obsahuje predstavenie analyzovaného podniku, aplikáciu jednotlivých metód a interpretáciu výsledkov výpočtov. V závere práce sú zhrnuté vybrané výsledky a je zhodnotená finančná situácia podniku.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses