Ochrana spotřebitele v cestovním ruchu v ČR - Bělina, Kamil (2014)
Bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele v cestovním ruchu v České republice. Cílem práce je na základě analýzy znalostí českých spotřebitelů o právech v cestovním ruchu upozornit na hlavní nedostatky v informovanosti a navrhnout zlepšení v této oblasti. V teoretické části jsou rozebrány změny, které přináší nový občanský zákoník. Pro splnění cíle bylo v praktické části bakalářské práce využito dotazníkového šetření mezi spotřebiteli, z jehož výsledku je vyvozen závěr a jsou navrhnuta doporučení pro zlepšení komunikace a informovanosti spotřebitelů.