Využití CAPM při tvorbě portfolia - Burianec, Dominik; Pošta, Vít, 1980-; Kulbakov, Nikolay; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá modelem ocenění kapitálových aktiv (CAPM). V první části jsou uvedeny teoretické aspekty modelu, předpoklady a vlastnosti. CAPM je velmi využívaný model ve finanční literatuře a lze jej využít nejen pro rizikové akcie, ale i pro dluhopisy, trh nemovitostí a jiné. Druhá část bakalářské práce je věnována praktickým výpočtům, kde se na základě teoretických předpokladů a na reálných datech je vypočítán výnos a riziko čtvrtletně drženého portfolia, které má být sestaveno z pěti nejlikvidnějších cenných papírů obchodovatelných na Burze cenných papírů Praha.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses