Value Investing - Liptáková, Lenka; Pošta, Vít, 1980-; Pivoňka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou hodnotového investovania (value investing), v podobe, v akej ho zadefinoval Benjamin Graham. Pri objasňovaní teoretických aspektov je venovaná pozornosť najmä vnútornej hodnote akcie a metódam jej výpočtu. Je predstavený spôsob ako prekonať nedostatky dvoch najpoužívanejších modelov výpočtu pomocou hodnotového screeningu, ktorý prostredníctvom zadefinovania určitých kritérií dáva akciám predpoklad podhodnotenia. Ďalej je bližšie rozobratý investičný prístup najúspešnejšieho investora Warrena Buffetta. Praktická časť je venovaná zhodnoteniu aktuálnej (máj 2014) situácie na trhu z pohľadu hodnotového investora. Pomocou voľne dostupného akciového screeneru je vyfiltrovaný zoznam spoločností s vybranými charakteristikami. Následná analýza jednotlivých spoločností dochádza ku záveru, že všetky tieto spoločnosti so sebou nesú príliš veľké riziko, aby mohli byť charakterizované ako vhodné hodnotové investície.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses