Modely pre usporiadanie hodnotených jednotiek v analýze obalu dát - Pieter, Michal; Jablonský, Josef, 1955-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Základné modely analýzy obalu dát (DEA) slúžia na určenie mier efektívnosti jednotlivých jednotiek skúmaného súboru a na jeho roztriedenie na jednotky efektívne a neefektívne. Ich špecifické vlastnosti ale neumožňujú zoradenie všetkých hodnotených jednotiek. V priebehu rokov bolo v odbornej literatúre predstavených viacero modifikácií, rozšírení a alternatív k základným modelom, ktoré si kladú za cieľ tento nedostatok odstrániť. Táto práca sa venuje predstaveniu základných konceptov a metód DEA a opisu niekoľkých z týchto modifikácií. Tieto sú predstavené najprv po technickej stránke a následne sú ilustrované na príklade vybraných bánk pôsobiacich na českom trhu. Nakoniec je analyzovaná podobnosť zoradenia tohoto súboru na ich základe a vhodnosť ich použitia v závislosti na požiadavkách používateľa.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses