Analýza pojištění domácností a nemovitostí na českém trhu - Papp, Ondrej (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou pojištění domácností a nemovitostí na českém trhu. Cílem práce je vytvořit přehled pojišťoven poskytujících majetková pojištění pro fyzické osoby a porovnat tato pojištění. První část práce je zaměřena na teorii, především na obecnou charakteristiku pojištění domácnosti, pojištění nemovitosti a odpovědnostních pojištění. Druhá část práce je zaměřena na představení pojišťoven a jejich pojistných produktů. Ve třetí části je zachycen aktuální stav českého pojistného trhu v oblasti neživotního pojištění a také srovnání pojištění domácností a pojištění nemovitostí pomocí modelových příkladů. V závěru práce je zhodnocení získaných poznatků.