Vliv CSR na výkonnost firmy - Pirkl, Jakub (2014)
Cílem této bakalářské práce je představit koncept CSR a následně popsat vliv společensky odpovědných aktivit na výkonnost podniku IBM. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá představením konceptu CSR, jeho hlavními principy a studiemi zkoumajícími vztah mezi CSR a výkonností podniku. V části praktické je představen postoj IBM ke společenské odpovědnosti, významné projekty a také prospěch plynoucí pro podnik z přijetí principů CSR.