Analýza zdrojů kulturní instituce - Jiráková, Anna (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na analyzování finančních zdrojů společnosti Dejvické divadlo, o.p.s., v letech 2004 -- 2012. Jelikož je tato společnost neziskovou organizací, je teoretická část zacílena na přiblížení neziskového sektoru a problematiku jeho financování. Kromě uvedení nejčastějších právních forem neziskových organizací v ČR jsou dále rozvedeny jejich současné možnosti pro získávání finančních prostředků. Dále jsou popsány metody analýzy, využívané v části praktické. V ní je provedena horizontální a vertikální analýza finančních zdrojů, zhodnocení soběstačnosti divadla a analýza výkonnosti prostřednictvím modelu KAMF*. Nechybí ani srovnání se subjekty z oboru působení (zejména s Divadlem Archa, o.p.s.). Z provedené analýzy vyplývá, že Dejvické divadlo, o.p.s., se po své transformaci v roce 2004 zvládlo dobře adaptovat na nové podmínky a daří se mu naplňovat princip vícezdrojového financování.