Analýza zdrojů kulturní instituce - Jiráková, Anna; Vávrová, Hana, 1970-; Přeučil, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na analyzování finančních zdrojů společnosti Dejvické divadlo, o.p.s., v letech 2004 -- 2012. Jelikož je tato společnost neziskovou organizací, je teoretická část zacílena na přiblížení neziskového sektoru a problematiku jeho financování. Kromě uvedení nejčastějších právních forem neziskových organizací v ČR jsou dále rozvedeny jejich současné možnosti pro získávání finančních prostředků. Dále jsou popsány metody analýzy, využívané v části praktické. V ní je provedena horizontální a vertikální analýza finančních zdrojů, zhodnocení soběstačnosti divadla a analýza výkonnosti prostřednictvím modelu KAMF*. Nechybí ani srovnání se subjekty z oboru působení (zejména s Divadlem Archa, o.p.s.). Z provedené analýzy vyplývá, že Dejvické divadlo, o.p.s., se po své transformaci v roce 2004 zvládlo dobře adaptovat na nové podmínky a daří se mu naplňovat princip vícezdrojového financování.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses