Suburbanizace v okrese Kladno a její důsledky - Vavrochová, Veronika (2014)
Bakalářská práce zkoumá suburbanizaci a její důsledky na vybraném území okresu Kladno. Práce na základě teoretických poznatků analyzuje vývoj suburbanizace a její dopady v rámci období 2001 -- 2013. Zaměřuje se na hlavní demografické ukazatele jako je vývoj počtu obyvatel, jejich věkové a vzdělanostní struktury nebo rozvoj školství. Zabývá se situací v okrese v rámci dopravní dostupnosti, ekonomické aktivity, průmyslu a brownfields a v neposlední řadě životního prostředí. Přináší ucelený pohled na suburbanizaci v okrese Kladno, jejíž vliv lze pozorovat především na obecní úrovni.