Analýza měsíčních srážkových úhrnů z vybraných měřících stanic v Evropě - Krause, Patrik; Helman, Karel; Kladívko, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá analýzou měsíčních časových řad srážkových úhrnů čtyř evropských stanic pro roky 1913 až 2012. Data byla získána z evropské databáze ECA&D. Cílem této práce je zjistit vývoj časových řad a předpovědět srážky pro rok 2013. Předpověď budoucího vývoje časových řad je prováděna pomocí regresní metody modelování sezónnosti a Boxovy-Jenkinsovy metodologie, přičemž výsledky dosažené oběma postupy jsou následně v práci porovnány. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část.
Vedoucí práce: Karel Helman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses