Hodnocení a snižování měnového rizika v korporátním prostředí - Likovská, Veronika (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení a snižování kurzového rizika v korporacích. V první kapitole je popsán jeho vznik, kvantifikace metodou Value at Risk a další pojmy s kurzovým rizikem související. Druhá kapitola se zabývá problematikou devizové expozice a shrnuje způsoby zajištění jednotlivých druhů expozic. Závěrečná část je věnována dopadu kurzového rizika na výsledek hospodaření podniku.