Hodnocení a snižování měnového rizika v korporátním prostředí - Likovská, Veronika; Leová, Simona; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení a snižování kurzového rizika v korporacích. V první kapitole je popsán jeho vznik, kvantifikace metodou Value at Risk a další pojmy s kurzovým rizikem související. Druhá kapitola se zabývá problematikou devizové expozice a shrnuje způsoby zajištění jednotlivých druhů expozic. Závěrečná část je věnována dopadu kurzového rizika na výsledek hospodaření podniku.
Vedoucí práce: Simona Leová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses