Zabezpečování zdrojů na financování pozemních komunikací v ČR - Vrška, Vratislav; Maaytová, Alena; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato práce se zaměřuje na problematiku zabezpečování zdrojů na správu, opravy a výstavbu silniční infrastruktury. Předkládá argumenty pro financování z veřejných rozpočtů a rozvádí ekonomické reálie související s odvětvím dopravy. Zabývá se charakteristikou instrumentů používaných na území České republiky pro získávání finančních prostředků do rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Důraz je kladen především na určení základních prvků efektivního systému, který by zohledňoval současné tendence v této oblasti. Dále jsou zmíněny alternativní možnosti financování založené převážně na vyšší přímé finanční participaci uživatelů pozemních komunikací. Lze konstatovat, že současný systém financování dostatečně nereflektuje potřeby silniční dopravy a mělo by dojít k jeho optimalizaci s ohledem na poznatky a závěry vyplývající právě z této práce.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses