Cost-benefit analýza provozu Railjetů z hlediska regionálního rozvoje - Blažková, Veronika (2014)
Tématem této bakalářské práce je analýza provozu Railjetů z hlediska regionálního rozvoje. Provedením SWOT analýzy a Cost-benefit analýzy jednotlivých dopravních druhů na pevně dané trase dle stanovených parametrů vyplynulo velmi vysoké postavení železnice. Současně se jeví, že železniční doprava má velký potenciál růstu, který může být zčásti realizován nasazením nových vozidel, ale též zvyšováním parametrů a kvality železniční infrastruktury. Tímto se potvrdila hypotéza o přínosu Railjetů pro regionální rozvoj.