Použití kalkulací v konkrétním podniku - Pivoňková, Lucie; Boučková, Markéta; Šiška, Ladislav, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce s názvem "Použití kalkulací v konkrétním podniku" se zabývá analýzou kalkulací podniku BOVA Březnice s.r.o. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části je vymezení pojmů, které s problematikou kalkulací úzce souvisí. Část praktická je stěžejní součástí práce a ta je věnována zkoumání aktuálního přístupu podniku ke kalkulacím, jejich sestavování a návrhům doporučených změn. Hlavním cílem této části práce je sestavení nového kalkulačního vzorce pro potřeby řízení v podniku. Pozornost je soustředěna především na obsahové vyjasnění nákladových položek společně s alokováním nepřímých nákladů na kalkulační jednici.
Vedoucí práce: Markéta Boučková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses