Specifika společnosti s ručením omezeným z právního a účetního pohledu - Procházka, Tomáš (2014)
Bakalářská práce se věnuje specifikům právní úpravy a účetnictví společnosti s ručením omezeným. První část je teoretické vymezení společnosti s ručením omezeným, vycházející ze zákona o obchodních korporacích a částečně i z nového občanského zákoníku. Druhá část je zaměřena na vybrané změny v právní úpravě a jejich zhodnocení vzhledem k úpravě přecházející. Poslední část se zabývá účetnictvím společnosti s ručením omezeným. Na dílčích příkladech je zde ukázáno jak správně zachytit konkrétní účetní operaci v účetnictví. Největší pozornost je zde věnována operacím s vlastním kapitálem společnosti.