Specifika společnosti s ručením omezeným z právního a účetního pohledu - Procházka, Tomáš; Křížová, Bára; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se věnuje specifikům právní úpravy a účetnictví společnosti s ručením omezeným. První část je teoretické vymezení společnosti s ručením omezeným, vycházející ze zákona o obchodních korporacích a částečně i z nového občanského zákoníku. Druhá část je zaměřena na vybrané změny v právní úpravě a jejich zhodnocení vzhledem k úpravě přecházející. Poslední část se zabývá účetnictvím společnosti s ručením omezeným. Na dílčích příkladech je zde ukázáno jak správně zachytit konkrétní účetní operaci v účetnictví. Největší pozornost je zde věnována operacím s vlastním kapitálem společnosti.
Vedoucí práce: Bára Křížová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses