Rezervy - nástroj opatrnosti - Štychová, Andrea (2014)
Bakalářská práce se v úvodu zaměřuje na vymezení pojmů jako je zásada opatrnosti, věrné a poctivé zobrazení, předpoklad trvání podniku v dohledné budoucnosti a akruální princip. V další části jsou rozebrány nástroje opatrnosti -- odpisy, opravné položky a rezervy. Dále se práce věnuje jednotlivým druhům rezerv, konkrétně rezervě na opravy dlouhodobého majetku, na rizika a ztráty, na daň z příjmu, na důchody a podobné závazky a na restrukturalizaci. V praktické části se uvádí, jaké druhy rezerv se nejčastěji vykazovaly u podniků v českém regionu za rok 2012.