Rezervy - nástroj opatrnosti - Štychová, Andrea; Randáková, Monika, 1966-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se v úvodu zaměřuje na vymezení pojmů jako je zásada opatrnosti, věrné a poctivé zobrazení, předpoklad trvání podniku v dohledné budoucnosti a akruální princip. V další části jsou rozebrány nástroje opatrnosti -- odpisy, opravné položky a rezervy. Dále se práce věnuje jednotlivým druhům rezerv, konkrétně rezervě na opravy dlouhodobého majetku, na rizika a ztráty, na daň z příjmu, na důchody a podobné závazky a na restrukturalizaci. V praktické části se uvádí, jaké druhy rezerv se nejčastěji vykazovaly u podniků v českém regionu za rok 2012.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses