Muzejní budova dnes historická budova nebo novostavba? - Steinocherová, Denisa (2014)
Bakalářská práce se ohlíží do historie a mapuje vývoj muzejní architektury ve světě i v České republice se zaměřením na muzea umění. Popisuje aktuální situaci muzejních budov v České republice. Zabývá se typologií muzejních budov z hlediska jejich funkčnosti a proměnami v organizaci muzejní práce. Praktická část práce se zaměřuje na Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem.