Muzejní budova dnes historická budova nebo novostavba? - Steinocherová, Denisa; Janištinová, Anna; Pernica, Petr, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se ohlíží do historie a mapuje vývoj muzejní architektury ve světě i v České republice se zaměřením na muzea umění. Popisuje aktuální situaci muzejních budov v České republice. Zabývá se typologií muzejních budov z hlediska jejich funkčnosti a proměnami v organizaci muzejní práce. Praktická část práce se zaměřuje na Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses