Finanční analýza neziskové organizace Asociace debatních klubů, z.s. - Soukup, Václav (2014)
Bakalářská práce zpracovává finanční analýzu nestátní neziskové organizace Asociace debatních klubů, z.s. K hodnocení používá nejen tradiční metody, ukazatele a rozbory finančních výkazů, ale i specializované klasifikační modely KAMF a BAMF, vyvinuté právě pro společnosti tohoto typu. Zjištění pak aplikuje k doporučením pro budoucí řízení organizace. Metodologická část se pak věnuje neziskovému sektoru jako celku, jeho postavení v ekonomice a společnosti. Dále zprostředkovává teoretické podklady k finanční analýze a objasňuje její specifika pro firmy, jejichž cílem není dosahování zisku. Dotýká se také změn ve fungování neziskových organizací, které nastaly v souvislosti se zavedením nového Občanského zákoníku.