Finanční analýza neziskové organizace Asociace debatních klubů, z.s. - Soukup, Václav; Slunčík, Peter; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce zpracovává finanční analýzu nestátní neziskové organizace Asociace debatních klubů, z.s. K hodnocení používá nejen tradiční metody, ukazatele a rozbory finančních výkazů, ale i specializované klasifikační modely KAMF a BAMF, vyvinuté právě pro společnosti tohoto typu. Zjištění pak aplikuje k doporučením pro budoucí řízení organizace. Metodologická část se pak věnuje neziskovému sektoru jako celku, jeho postavení v ekonomice a společnosti. Dále zprostředkovává teoretické podklady k finanční analýze a objasňuje její specifika pro firmy, jejichž cílem není dosahování zisku. Dotýká se také změn ve fungování neziskových organizací, které nastaly v souvislosti se zavedením nového Občanského zákoníku.
Vedoucí práce: Peter Slunčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses