Finanční analýza společnosti Čedok, a.s. - Nguyen Thuy, Linh (2014)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu a zhodnocení finanční situace společnosti Čedok, a.s. Práce je rozdělena do dvou částí, metodické a praktické. Metodická část popisuje konkrétní užívané ukazatele a metody, které jsou prakticky aplikovány pro výsledný ucelený obraz o finanční situaci podniku. Společnost je sledována za poslední tři účetní období (od roku 2010 do 2012). Zdrojem informací jsou výroční zprávy vybrané společnosti. Doplňkem práce je také mezipodnikové srovnání vybraných ukazatelů s konkurenční společností EXIM Tours, a.s. Závěr obsahuje celkové vyhodnocení výsledků praktické části, návrhy a doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.