Místní akční skupiny Pardubického kraje a jejich vzájemná kooperace - Havelková, Iveta; Říhová, Gabriela; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce pojednává o vzájemné kooperaci místních akčních skupin v Pardubickém kraji. Je zaměřena na aktuální problematiku rozvoje venkova. Nastiňuje principy fungování metody Leader a její aplikaci prostřednictvím místních akčních skupin ve venkovském prostoru. Teoretická část popisuje místní akční skupiny, metodu Leader a Program rozvoje venkova. Praktická část mapuje jednotlivé akční skupiny na území Pardubického kraje a zjišťuje jejich vzájemnou kooperaci. Cílem bakalářské práce je zhodnocení spolupráce jednotlivých místních akčních skupin na území Pardubického kraje. Výsledky mohou sloužit orgánům státní správy a samosprávy při rozhodování o další podpoře skupin pro místní akce, k lepší informovanosti veřejnosti, ale i samotným místním akčním skupinám pro jejich rozvoj. Práce sumarizuje informace o všech místních akčních skupinách v Pardubickém kraji a jejich přínos pro kraj.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses