Společensky zodpovedné podnikanie - sociálny pilier - Malá, Tatiana; Džbánková, Zuzana, 1967-; Šumpíková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cieľom bakalárskej práce je predstaviť koncept spoločensky zodpovedného podnikania (CSR) so zameraním na sociálny pilier v externej a internej dimenzii organizácie. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť obsahuje obecnú charakteristiku konceptu CSR. Poukazuje na benefity i kritiku, spôsoby a oblasti uplatnenia a postoj Európy k spoločenskej zodpovednosti. Ďalej sa práca detailnejšie zameriava len na sociálny pilier CSR. Predstavuje štandardy uplatniteľné v danom pilieri a detailne skúma, akým spôsobom sa organizácie zodpovedne správajú voči zamestnancom a externým subjektom. Praktická časť sa orientuje na sociálny pilier CSR konceptu medzinárodne pôsobiacej spoločnosti ABB. Predkladá možné návrhy rozšírenia aktivít pre sociálnu oblasť CSR v ABB ČR na základe porovnania konceptu danej spoločnosti v Českej republike a zahraničí.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses