Odpovědný přístup v ekologické oblasti na příkladu VŠ kolejí - Šimeček, Jakub (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat současný stav kolejí Vysoké školy ekonomické v Praze a následně navrhnout řešení, které při implementaci povede ke zlepšení současného stavu v ekologické oblasti. Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spotřeby energií a problematikou odpadového hospodářství. Konktrétně se práce zabývá nakládáním se směsným odpadem, jenž je možné třídit, odpadem nebezpečným, kde se jedná o vysvícené světelné zdroje a přenosné baterie, jež by měly být ekologicky likvidovány. Zároveň se také zaměřuje na možnosti šetření v oblasti nakládání s energetickými zdroji. V obou případech předkládá ucelený přehled zlepšení, pomocí nichž by se dala snížit jak vysoká energetická náročnost kolejí, tak i snížit ekologická stopa, kterou za sebou koleje zanechávají v případě nakládání s odpady.