Mikrofinance - nezisková organizace Maendeleo - Barvíková, Kamila; Zetek, Pavel; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Česká republika stejně jako další evropské státy představuje efektivní zdroj financování a pomoci rozvojovým státům v boji proti chudobě. Tato práce hodnotí dosavadní přínosy a možná rizika neziskové organizace Maendeleo, působící v České republice, která financuje drobné farmáře v Tanzanii. Tato organizace je v České republice unikátní především obchodním modelem, vybranou lokalitou působení a způsobem financování. Z výsledných závěrů vyplývají opatření ke snížení rizik, kterým je organizace vystavena, a možnosti jejího dalšího rozvoje.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses