Dopad zvýšení sazeb DPH na domácnosti v ČR v letech 2007 až 2012 - Hakl, František Marian; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Růst sazeb daně z přidané hodnoty v České republice v letech 2007 až 2012 vyvolal diskuze o možném zvýšení daňového zatížení domácností. V současné době je možno zjistit skutečný dopad na domácnosti při využití dat ze Statistiky rodinných účtů. Cílem práce je analýza daňového břemena domácností v ČR v letech 2007 až 2012. Práce se zabývá vývojem daňového břemena domácností podle osoby v čele domácnosti, porovnáním daňového břemena mezi domácnostmi podle osoby v čele a daňovým břemenem domácností u vybraných statků. Výsledky práce potvrzují rostoucí daňové zatížení domácností DPH v ČR v letech 2007 až 2012, přičemž výše daňového břemena těchto domácností podle osoby v čele závisí na metodě kvantifikace.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses