Vliv efektivnosti veřejného sektoru na ekonomický růst - Bartoň, Daniel; Vokoun, Marek; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Efektivnost veřejného sektoru je považována za důležitou komponentu ekonomického růstu. Práce popisuje a kvantifikuje vliv efektivnosti veřejného sektoru na ekonomický růst a také na kapitálové investice resp. akumulaci lidského kapitálu ve vzorku vybraných evropských zemí v letech 1995--2012. Dle našich výsledků je množství výstupu ovlivněno zejména kvalitou administrativního systému a formulací resp. vymahatelností vlastnických práv. Negativní vliv neefektivity na dlouhodobý růst se nám však nepodařilo jednoznačně prokázat. Determinanty investic jsou daňová zátěž, regulace a zajištění vlastnických práv.
Vedoucí práce: Marek Vokoun
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses