Efektivnost zelených budov v ČR - případová studie budovy ČSOB v Praze - Leifr, Miroslav (2014)
Diplomová práce analyzuje zelené administrativní budovy a snaží se vyhodnotit jejich efektivnost v rámci trvale udržitelného rozvoje v podmínkách České republiky. Teoretická část diskutuje hlavní důvody pro výstavbu zelených budov, které by v konečném důsledku měly vést k trvale udržitelnému rozvoji dosažením tzv. Triple bottom line, tedy k harmonii v ekonomické, environmentální a sociální rovině. Praktická část pak analyzuje efektivnost na konkrétní případové studii zelené administrativní budovy ČSOB.