Dopady odčitatelných položek a slev na dani na výši čisté mzdy zaměstnance - Jansová, Pavla; Randáková, Monika, 1966-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce si klade za cíl poukázat na fakt, že skutečné zdanění příjmů fyzických osob ze závislé činnosti neodpovídá stanovené sazbě ve výši 15 %, ale ve skutečnosti se při různě vysokých hrubých příjmech výrazně liší. V teoretické části této práce jsou skloubeny poznatky ze zákoníku práce a také ze zákona o dani z příjmů, které tvoří stručný, ale výstižný základ pro zpracování praktické části, která na rozdílnost ve zdanění na základě výpočtu poukazuje. Příčinou tohoto rozdílu, jak bude v práci vysvětleno, jsou nezdanitelné části základu daně, slevy na dani a daňové zvýhodnění na dítě. V práci jsou také popsány podmínky, které je nutné pro uplatnění těchto daňových "úlev" splnit.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses