Vliv účetní politiky vybrané společnosti na závěry finanční analýzy - Ježková, Eliška (2014)
Tato bakalářská práce je věnována účetní politice a finanční analýze společnosti EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, s.r.o. a vztahem mezi nimi. Cílem práce je popsat, jaký vliv má účetní politika společnosti na výsledky její finanční analýzy. Práce se zabývá finanční analýzou, její metodikou a zdroji informací, které využívá. Další část pojednává o problematice účetní politiky. Teorie je doplňována o konkrétní příklady ze společnosti EMERSON CLIMATE TECHNOLOGIES, s.r.o. V závěru práce následuje srovnání výsledků finanční analýzy této společnosti s deseti srovnatelnými podniky.