Porovnání řešení zařazení dlouhodobého hmotného majetku podle českých účetních standardů, IFRS a U.S. GAAP - Kroužilová, Tereza (2014)
Ve své bakalářské práci se budu zabývat oceňováním dlouhodobého hmotného majetku podle českých účetních standardů, IFRS a U.S.GAAP. Práce je rozdělena do 4 hlavních kapitol. První tři kapitoly jsou teoretické a zabývám se v nich popisem jednotlivých standardů, vymezením pojmů, které pak dále v práci používám a v neposlední řadě se zaměřuji na konkrétní problematiku oceňování dlouhodobého hmotného majetku podle jednotlivých standardů. Teoretická část je nakonec aplikována v praktickém příkladě, kde uvidíme rozdíl ve vstupních cenách dlouhodobého hmotného majetku podle výše uvedených standardů.