Kvantitativní analýza finančního dárcovství v ČR - Bárta, David (2014)
Bakalářská práce je zaměřená na kvantitativní analýzu finančního dárcovství v České republice pomocí panelových dat. Cílem mé práce je najít a vyhodnotit souvislosti mezi finančním dárcovstvím a vhodnými proměnnými. Po přečtení této práce čtenář získá stručný přehled o Nadaci VIA, fungování panelových modelů a znalosti o vlivu proměnných na dárcovství v České republice. První část práce je o Nadaci VIA a zákonech, které ovlivňují dary. Druhá část je věnována teoretickému základu panelových dat a práci s nimi. Následující kapitoly se zabývají vysvětlováním datového souboru a jeho proměnných. Poslední část se skládá ze čtyř jednotlivých modelů pro analýzu finančního dárcovství v České republice a interpretací jejich výsledků.