Kvantitativní analýza finančního dárcovství v ČR - Bárta, David; Formánek, Tomáš; Zouhar, Jan, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce je zaměřená na kvantitativní analýzu finančního dárcovství v České republice pomocí panelových dat. Cílem mé práce je najít a vyhodnotit souvislosti mezi finančním dárcovstvím a vhodnými proměnnými. Po přečtení této práce čtenář získá stručný přehled o Nadaci VIA, fungování panelových modelů a znalosti o vlivu proměnných na dárcovství v České republice. První část práce je o Nadaci VIA a zákonech, které ovlivňují dary. Druhá část je věnována teoretickému základu panelových dat a práci s nimi. Následující kapitoly se zabývají vysvětlováním datového souboru a jeho proměnných. Poslední část se skládá ze čtyř jednotlivých modelů pro analýzu finančního dárcovství v České republice a interpretací jejich výsledků.
Vedoucí práce: Tomáš Formánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses