IFRS pro SME a jeho implementace na účetní závěrku české společnosti - Pikhartová, Nikola (2014)
Cílem bakalářské práce IFRS pro SME a jeho implementace na účetní závěrku české společnosti je zhodnotit přínos výkaznictví podle Mezinárodního standardu účetního výkaznictví pro malé a střední podniky u české společnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. První kapitola pojednává o důvodech vzniku a přínosech standardu, další kapitola se zabývá povinnými výkazy účetní závěrky, jejími kvalitativními charakteristikami, oceňováním a vykazováním podle IFRS pro SME. Aplikační části je věnována poslední kapitola, kde jsou potřebné části účetní rozvahy upraveny podle IFRS pro SME.